Coronavirus

Versoepelingen coronavirus per 23 juni 2021

Iedereen kijkt er al tijden naar uit en nu is het dan eindelijk zover: we mogen versoepelen! Voorzichtig blij zijn we hier mee, want we moeten het wél nog steeds met elkaar doen. De anderhalve meter afstand moeten we met elkaar handhaven. Is een ruimte groter dan kan er ook meer. Dit hebben we telkens meegenomen in bepaalde afwegingen. Goed nieuws is dat iedereen van ons team in de komende twee maanden volledig gevaccineerd zal zijn. Dit biedt geen 100% bescherming, maar schept wel weer nieuwe mogelijkheden (ook voor onszelf: weer live vergaderen en samen lunchen hoe fijn is dat?!). Nieuwe versoepelingen zullen we dan ook weer kenbaar maken nadat de laatste prik is gezet ;-)!

Wat nu?

Steeds vaker krijgen we de vraag wié en hoevéél volwassen mensen er mee mogen naar een controle op de praktijk en of je kinderen nu wel/niet mee mogen. Naar aanleiding van de laatste versoepelingen binnen onze beroepsgroep kunnen we jullie de volgende punten doorgeven.

Wat gaat er veranderen?

Je mag 1 volwassene mee nemen naar de controles/echo op de praktijk. Dit hoeft niet perse iemand uit te eigen huishouden te zijn, maar een vriendin etc. mag dus ook. (*Kinderen vanaf 12 jaar worden ook als 1 persoon/volwassene gezien en dienen ook een mond-neus-masker te dragen.)

Bij een thuisbevalling mag je twee mensen naar keuze bij je hebben om jou te ondersteunen. Dit mag ook iemand buiten jouw huishouden zijn: je partner en je moeder bijvoorbeeld of je partner en de geboortefotograaf. En natuurlijk zijn wij er ook bij :)!

Bij een poliklinische bevalling mag er vooralsnog helaas maar 1 persoon mee en dat is je partner. Ben je alleenstaande of is je partner niet in staat om bij de bevalling aanwezig te zijn? Dan wordt uiteraard een uitzondering gemaakt en kan je in dat geval ook een goede vriendin/zus/moeder naar keuze mee nemen.

Kinderen jonger dan 12 jaar mogen áltijd mee naar de controle. Heb je bijvoorbeeld drie kinderen die jonger zijn dan 12jaar, dan mogen zij dus allemaal tegelijk mee naar de controle of naar de echo. Waarom? Kinderen tot 12jaar hoeven geen mond-neus-masker te dragen en hoeven de 1.5meter regel niet aan te houden. Wil je dus graag je jonge kind(eren) mee nemen óf neefje/nichtje/oppaskindje, dan kan dat vanaf vandaag weer (Fijn! We hebben de kinderen zó gemist!).

Verder geldt de 1.5meter regel nog steeds en het dragen van een mond-neus-masker. We willen je daarom vragen te letten op het aantal volwassenen in de wachtruimte indien er dubbel spreekuur wordt gedraaid. Er kunnen maximaal 6 volwassenen in de wachtruimte plaatsnemen waarbij de 1.5meter regel kan worden toegepast.

Heb je ondanks deze aanvulling nog vragen? Stel ze gerust!

*Kinderen ouder dan 12jaar worden door de overheid als volwassene gezien (qua verspreidingsrisico voor ziekten als Corona). Zij dienen dan ook een mond-neus-masker te dragen op de praktijk. Omdat zij als volwassene worden gezien, mag je dus óf een kind boven de 12jaar mee nemen óf je partner/moeder/vader/zus/vriendin/nicht/etc. NIET beiden.

Privacyverklaring
Wachtruimte-De-Vaart-Verloskundige-Westland
De volgende maatregelen blijven ook van kracht, kom niet naar de praktijk indien:

– Je nu corona positief bent getest: meld dit direct aan ons!
– Je genezen bent van corona korter dan 10 dagen geleden
– Je één of meerdere van de volgende symptomen hebt: (milde)verkoudheid, niezen, (milde)hoest, smaak en/of reukverlies, keelpijn, benauwdheid, verhoging of koorts; maak in dit geval een afspraak voor een corona test (0800-1202 of online https://www.rijksoverheid.nl/coronatest)
– Je huisgenoten/gezinsleden hebt, die corona positief zijn getest of nog in afwachting zijn van een uitslag
– Je in quarantaine zit omdat je in contact bent geweest met iemand die corona-positief getest is.
– Je korter dan 2 weken geleden teruggekomen bent uit een (vakantie-)gebied waarvoor een oranje of rood reisadvies geldt vanwege corona (meer info zie https://www.nederlandwereldwijd.nl )