Coronavirus

Op deze pagina vind je alle recente informatie over het coronavirus. 

Zwangere vrouwen hebben voorrang op een herhaalprik tegen Corona. Hiervoor is onder andere een ‘persoonlijke uitnodigingsbrief’ nodig. Vanaf dinsdag 11 oktober kun je deze persoonlijke uitnodigingsbrief vragen tijdens je controle op het spreekuur. Je beslist zelf of je hier gebruik van wilt maken.

Er wordt verwacht dat het coronavirus in het najaar oplaait en de besmettingen zullen toenemen. De minister heeft naar aanleiding daarvan besloten om vanaf de tweede helft van september iedereen van 12 jaar en ouder een herhaalprik tegen corona aan te bieden. Vrouwen die zwanger zijn krijgen hierop voorrang.

Wanneer herhaalprik corona?

Iedereen vanaf 12 jaar kan de prik kan halen, vanaf 3 maanden na de laatste coronaprik of doorgemaakte besmetting. Voorwaarde is dat de basisserie is afgerond (alle voorgaande Corona vaccinaties heb je gekregen).
Met de herhaalprik tegen corona blijf je extra goed beschermd tegen het coronavirus om ernstige ziekte en ziekenhuisopnames te voorkomen.

Ook als je zwanger bent, kun je de herhaalprik krijgen. Als zwangere vrouw loop je meer risico om ernstig ziek te worden van COVID-19. Dit kan gevolgen hebben voor jou en voor je kind. Voor zwangere vrouwen geldt dat mRNA vaccins (Pfizer en Moderna) veilig zijn bevonden en is de herhaalprik aangeraden.

Ik wil dit, wat heb ik nodig?

  • De persoonlijke uitnodigingsbrief. Deze ontvang je, indien je dit wenst, van ons (vanaf 11 oktober) bij je eerst volgende controle op de praktijk. Wil je hem eerder? Stuur dan een verzoek naar ons via de website middels ‘E-consult’.
  • Meld je aan met je DigiD.
  • Beantwoord vragen over je gezondheid.
  • Kies een plek, datum en tijd.
  • Je krijgt een email met hierin de afspraak of je schrijft de afspraak op.
  • Belangrijk: Neem de ingevulde vragenlijst over je gezondheid mee naar je prikafspraak samen met je legitimatie en de uitnodigingsbrief.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan ons of kijk op de website van de GGD of het RIVM

Privacyverklaring
Wachtruimte-De-Vaart-Verloskundige-Westland
De volgende maatregelen blijven ook van kracht, kom niet naar de praktijk indien:

– Je net een positieve coronatest hebt
– Je genezen bent van corona korter dan 5 volledige dagen na aanvang van positieve coronatest en dus nog in isolatie zit volgens de richtlijnen van de RIVM
– Je positieve coronatest langer dan 5 dagen geleden is maar korter dan 10 dagen en je nog steeds klachten hebt (en je dus nog in isolatie zit volgens de richtlijnen van RIVM)
– Je één of meerdere van de volgende symptomen hebt: (milde)verkoudheid, niezen, (milde)hoest, smaak en/of reukverlies, keelpijn, benauwdheid, verhoging of koorts; laat je testen op corona voorafgaand aan je controle bij ons