Voorlichting & cursussen

Tijdens je zwangerschap is het belangrijk je goed voor te bereiden op de bevalling en de tijd erna. Door voorlichting bij te wonen of cursussen te volgen kun je je hierop voorbereiden. Door betrouwbare boeken te lezen of websites kom je ook veel te weten. Hieronder een overzicht van wat er aangeboden wordt in de buurt van onze praktijk

Voorlichting op de praktijk

Ongeveer zes keer per jaar organiseren wij in samenwerking met ‘Remedica’ een voorlichtingsavond voor aanstaande ouders. Deze bijeenkomst is kosteloos en wordt op de praktijk of in een nabijgelegen basisschool gehouden. De avond staat in het teken van de zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Verschillende onderwerpen komen aan bod zoals: zwangerschapskwaaltjes, veranderingen in je lichaam, baringshoudingen en borst of flesvoeding. Meld je aan bij de verloskundige op het spreekuur of stuur een mail naar assistente@verloskundigen-devaart.nl

Locatie: Hoflaan 4. Inloop om 19:15 uur en we starten om 19:30 uur t/m 21:30uur. —> Let op! I.v.m. Corona mogen de avonden niet door gaan. Daarom is er een online avond georganiseerd op woensdagavond 17 februari 2021 van 19uur t/m 20:30uur. Aanmelden op het spreekuur of via het E-consult formulier op de homepagina of via het bovenstaande emailadres. Je krijgt dan een link toegestuurd voor Zoom/Teams. Achteraf krijg je een leuke goodybag. Er is plaats voor maximaal 60 deelnemers.

Zwangerschap-de-vaart-verloskundige-westland
Voorlichting borstvoeding

Kraamzorg B-Lief verzorgd samen met ‘Zoete Melk’, lactatiekundige Christine Bulsing, voorlichtingsavonden over borstvoeding. Deze avonden zijn bedoeld voor aanstaande ouders die meer willen weten over borstvoeding. Tijdens deze voorlichtingsavonden vertellen we je alles over de voordelen van borstvoeding geven, welke houdingen er zijn om te voeden en andere nuttige informatie en tips. Aanmelden kan telefonisch of per mail. Kraamzorg B-Lief 06 57 70 88 42/ info@kraamzorgb-lief.nl, geef daarbij aan welke datum je wilt komen en of je met of zonder partner komt. Er is ruimte voor 20-30 personen per bijeenkomst. Er zijn geen kosten verbonden aan de voorlichtingsavond.

Locatie: Dijkweg 135 in Naaldwijk. Inloop om 18.45, start om 19.00 u en einde rond 20.30 u.

Voor 2021 zullen er digitale avonden worden verzorgd.

Coaches

Arjenne Hoeksema

Arjenne is coach en verloskundige, zij is gespecialiseerd in coaching en verwerking van traumatische bevallingen. Heb je het idee dat iets niet helemaal werkt in jouw leven of heb je angsten ten aanzien van de bevalling of het moederschap, dan kan Arjenne je helpen. Zij biedt vertrouwelijke gesprekken aan in een rustige en ontspannen sfeer. Wil je meer weten of een afspraak maken kijk dan op de website van ahvc.

Marian Groenewegen
Marian is coach, doula en zwangerschapsdocent, zij is gespecialiseerd in coaching tijdens en na de zwangerschap. Persoonlijke, liefdevolle begeleiding op maat is wat zij biedt. Zij stemt af wat jij nodig hebt door te luisteren naar jouw verhaal. Door er over te praten krijg je nieuwe inzichten en worden dingen duidelijk. Bijvoorbeeld waarom iets gaat zoals het gaat, waarom je op een bepaalde manier handelt en reageert. Wil je meer weten of een afspraak maken kijk dan op de website van Geboortebegeleiding Westland.

Zwangerschapscursussen

Samen sta je voor een grote verandering: jullie gaan ouders worden! Je kijkt samen uit naar de geboorte, maar jullie hebben ook vragen en onzekerheden. Samen bevallen ondersteunt jullie met praktische informatie en leren jullie technieken die je bij de bevalling kunt toepassen. Bekijk het uitgebreide aanbod zwangerschapscursussen en kies wat het meeste bij jullie past!

Cursus Samen Bevallen Naaldwijk
Kinderopvang 2Samen
2Eekhoorns
Hastastraat 13
2672 HC Naaldwijk.

  • Complete cursus 7 avonden vóór de bevalling + de terugkom keer na de bevalling.
  • Minicursus 4 avonden vóór de bevalling.
  • Privé cursus/herhalingscursus op aanvraag.

Voor meer info en aanmelden mail naar regiozuidhollandwest@samenbevallen.nl of www.samenbevallen.nl

NatuurlijkZwanger bereid je voor op de bevalling, de geboorte van je kindje en op de periode erna. Het is een moment voor jezelf waarbij je bewust van je zwangerschap kunt genieten en waarbij ontspanning en positiviteit centraal staan. De focus ligt naast het voorbereidend aspect ook op het vinden van de natuurlijke balans in jouw zwangerschap. Hieraan wordt gewerkt door middel van ontspannings- en ademhalingstechnieken. Met dit alles en het delen van kennis en praktische adviezen, is het de bedoeling je zodanig te informeren dat je je bewust wordt van jouw lichaam en positief met (zelf)vertrouwen zult uitkijken naar de bevalling.

Cursus NatuurlijkZwanger – voorbereiding op de bevalling Honselersdijk

Gezondheidscentrum Dijkweg, Dijkweg 127, 2675 AC Honselersdijk.

  • Complete cursus 4 weken, 3 sessies in de zwangerschap en 1 sessie na de geboorte. Duur 90 minuten per sessie, prijs €86,00.
  • Privé cursus is ook mogelijk, 2 uur voor €97,00, deze wordt thuis of op locatie gegeven.

Voor meer informatie of aanmelden https://www.mama-ja.nl/cursussen/

Past een volledige cursus niet in jouw agenda of ben je geen type om met een groep een cursus te doen, ben je te laat om nog te kunnen beginnen aan een cursus of wens je bij een tweede of derde zwangerschap een opfriscursus? Dan is een privé zwangerschapscursus op maat de oplossing voor jou. De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten waarvan bij voorkeur, minimaal 1 met partner. Deze bijeenkomsten kunnen naar eigen wens en behoefte worden ingevuld. De eerste stap is natuurlijk het bepalen wat jouw specifieke behoeften zijn.

  • Privé cursus Positief Bevallen

Voor meer informatie of aanmelden https://www.geboortebegeleiding-westland.nl/priv–zwangerschapscursus

Heb je geen tijd voor een cursus buiten de deur of voelt het prettiger om het vanaf je eigen bank te doen? Er bestaan online zwangerschapscursussen voor aanstaande moeders en partners die zich goed willen voorbereiden op de zwangerschap en de bevalling.

Zwangerschapsyoga

De lessen van Do-In yoga Westland worden gegeven in het Gezondheidscentrum Dijkweg, Dijkweg 127, 2675 AC Honselersdijk. Woensdag 20.30 en vrijdag 09.00 uur, losse les €12,50, 5 lessen kaart €55,00 en 10 lessen kaart €100,00. Voor meer informatie en aanmelden https://www.mama-ja.nl/do-in-yoga-westland/lesdagen-en-tijden/

Bijna elke maand start een nieuwe cursus. Je kunt aan de cursus starten vanaf het moment dat je ongeveer 22 a 26 weken zwanger bent. Yogastudio Westland is gelegen aan Hyacinthstraat 24a,
2691LH ’s-Gravenzande. De cursus zijn op maandag- of donderdagavond om 19.00 uur. De kosten voor 10 lessen zijn €165,00. Voor meer informatie en aanmelden https://www.yogawestland.com/index.php/zwangerschapsyoga

Wendy start vanaf 6-1-2021 bij TIM fysio, Veilingweg 16A in de Lier, de lessen zijn op woensdagavond van 20.00 – 21.15. Losse les €15,00, 5 lessenkaart €70,00, 10 lessenkaart €120,00. Aanmelden kan via eversports of via wendyszwangerschapsyoga@gmail.com.

Fitness

La Vie Linda zit in het gebouw van Fysio Herwerden aan de Naaldwijkseweg 83, 2691 RC ’s-Gravenzande. Om in aanmerking te komen voor de cursus ben je tussen de 22-26 weken zwanger. De cursus wordt gegeven op de maandagavond, voorgym: 9 lessen van 19.00 – 20.15 uur en nagym: 6 lessen van 20.15 – 21.15 uur. Voor deze 15 lessen inclusief intakegesprek betaal je €185,-. Er zijn zorgverzekeraars die hier een deel van vergoeden! Voor meer informatie of aanmelden https://www.lavielinda.nl/

Mom in Balance is een bootcamp in de buitenlucht, het wordt gegeven in het Prinsenbos, verzamelen op de Grote Achterweg 15a in Naaldwijk. Parkeren is gratis en er is voldoende parkeerruimte. Het wordt gegeven op zaterdagochtend om 9.45 uur. Je kunt kiezen voor een proefles of een abonnement. Een proefles kost €10,00 en een maandabonnement kost €45,00 per maand. Voor meer informatie of aanmelden https://www.mominbalance.com/nederland/nl/

Start meerdere malen per jaar met een nieuwe cursus. Mail naar info@samsamfit.nl voor meer info over de startdata. De trainingen worden gegeven bij SAMSAMfit, zekkenweg 57 in Hoek van Holland.

Voor meer informatie of aanmelden www.samsamfit.nl

Oefentherapie de Hoek biedt twee cursussen aan, één die je volgt tijdens je zwangerschap (ZwangerTotaal), en één die je volgt na je bevalling (TotaalVitaal). Word je liever individueel begeleid (Zwanger 1 op 1)? Geef dat dan aan bij je aanmelding.

ParaMedischCentrum Hoek van Holland, Prins Hendrikstraat 224 a, 3151 AW Hoek van Holland.

Zwanger Totaal: De cursus bestaat uit 8 lessen van 1 uur. Kosten voor deze cursus zijn: 165,00

Vitaal Totaal: De cursus bestaat uit 6 lessen van 1 uur. Kosten voor deze cursus zijn: €125,00

Voor meer informatie of aanmelden https://zwangerschapscursushoekvanholland.wordpress.com/

Zwemmen

Iedere dinsdagavond van 20:00 tot 20:45 uur in zwembad Maesemunde in ’s Gravenzande. Je kunt kiezen voor een losse les, maar ook voor een 12-bezoekenkaart. Voor meer informatie https://optisport.nl/locaties/maesemunde/aqua9maanden