Voorlichting & cursussen

Tijdens je zwangerschap is het belangrijk je goed voor te bereiden op de bevalling en de tijd erna. Door voorlichting bij te wonen of cursussen te volgen kun je je hierop voorbereiden. Door betrouwbare boeken te lezen of websites kom je ook veel te weten. Hieronder een overzicht van wat er aangeboden wordt in de buurt van onze praktijk

Voorlichting op de praktijk

Bij ons op de praktijk krijg je tijdens je zwangerschapscontroles al veel informatie over zwanger zijn en de bevalling. Rond week 30 van je zwangerschap krijg je van ons een mail met folders over de bevalling en tijdens de controle krijg je een USB stick mee met de voorlichtingsfilm. In deze film bespreken we in anderhalf uur tijd alles wat je wil weten over de komende bevalling. Je kunt deze film rustig samen met je partner op je eigen bank bekijken. Bij de controle die rond 33 weken plaats vind gaan we uitgebreid in op je wensen ten aanzien van de bevalling. Indien je hier eerder over in gesprek wil, is dit altijd mogelijk.

Voorlichting borstvoeding

Kraamzorg B-Lief verzorgd samen met ‘Zoete Melk’, lactatiekundige Christine Bulsing, voorlichtingsavonden over borstvoeding. Deze avonden zijn bedoeld voor aanstaande ouders die meer willen weten over borstvoeding. Tijdens deze voorlichtingsavonden vertellen we je alles over de voordelen van borstvoeding geven, welke houdingen er zijn om te voeden en andere nuttige informatie en tips.

Online bijeenkomsten

Start bijeenkomst: 19.00 uur tot 20.30 uur

Meer informatie en aanmelden: Aanmelden bij voorkeur per mail, geef daarbij aan welke datum je wilt komen. Je ontvangt van ons dan een bevestiging van je aanmelding. Er zijn geen kosten verbonden aan de voorlichtingsavond, Kraamzorg B-Lief biedt jullie deze voorlichtingsavond gratis aan.

Kraamzorg B-Lief 06 57 70 88 42  / info@kraamzorgb-lief.nl

Voor 2023 zijn de volgende voorlichtingsavonden gepland op woensdag:

25 januari, 8 maart, 12 april, 31 mei, 19 juli, 23 augustus, 4 oktober, 15 november, 13 december.

Coaches

Arjenne Hoeksema
Arjenne is coach en verloskundige, zij is gespecialiseerd in coaching en verwerking van traumatische bevallingen. Heb je het idee dat iets niet helemaal werkt in jouw leven of heb je angsten ten aanzien van de bevalling of het moederschap, dan kan Arjenne je helpen. Zij biedt vertrouwelijke gesprekken aan in een rustige en ontspannen sfeer. Wil je meer weten of een afspraak maken kijk dan op de website van ahvc.

Marian Groenewegen
Marian is coach, doula en zwangerschapsdocent, zij is gespecialiseerd in coaching tijdens en na de zwangerschap. Persoonlijke, liefdevolle begeleiding op maat is wat zij biedt. Zij stemt af wat jij nodig hebt door te luisteren naar jouw verhaal. Door er over te praten krijg je nieuwe inzichten en worden dingen duidelijk. Bijvoorbeeld waarom iets gaat zoals het gaat, waarom je op een bepaalde manier handelt en reageert. Wil je meer weten of een afspraak maken kijk dan op de website van Geboortebegeleiding Westland.

Zwangerschapscursussen

Samen sta je voor een grote verandering: jullie gaan ouders worden! Je kijkt samen uit naar de geboorte, maar jullie hebben ook vragen en onzekerheden. Samen bevallen ondersteunt jullie met praktische informatie en leren jullie technieken die je bij de bevalling kunt toepassen. Bekijk het uitgebreide aanbod zwangerschapscursussen en kies wat het meeste bij jullie past!

Cursus Samen Bevallen Naaldwijk
Kinderopvang 2Samen
2Eekhoorns
Hastastraat 13
2672 HC Naaldwijk.

  • Complete cursus 7 avonden vóór de bevalling + de terugkom keer na de bevalling.
  • Minicursus 4 avonden vóór de bevalling.
  • Privé cursus/herhalingscursus op aanvraag.

Voor meer info en aanmelden mail naar regiozuidhollandwest@samenbevallen.nl of www.samenbevallen.nl

NatuurlijkZwanger bereid je voor op de bevalling, de geboorte van je kindje en op de periode erna. Het is een moment voor jezelf waarbij je bewust van je zwangerschap kunt genieten en waarbij ontspanning en positiviteit centraal staan. De focus ligt naast het voorbereidend aspect ook op het vinden van de natuurlijke balans in jouw zwangerschap. Hieraan wordt gewerkt door middel van ontspannings- en ademhalingstechnieken. Met dit alles en het delen van kennis en praktische adviezen, is het de bedoeling je zodanig te informeren dat je je bewust wordt van jouw lichaam en positief met (zelf)vertrouwen zult uitkijken naar de bevalling.

Cursus NatuurlijkZwanger – voorbereiding op de bevalling Honselersdijk

Gezondheidscentrum Dijkweg, Dijkweg 127, 2675 AC Honselersdijk.

  • Complete cursus: 5 lessen in de zwangerschap op dinsdagavond 19.30 uur. Mét een terugkomdag na de geboorte. € 175,00
  • Privé cursus is ook mogelijk, 2 uur voor €140,00, deze wordt thuis of op locatie gegeven.

Voor meer informatie of aanmelden: Mama-Ja

Past een volledige cursus niet in jouw agenda of ben je geen type om met een groep een cursus te doen, ben je te laat om nog te kunnen beginnen aan een cursus of wens je bij een tweede of derde zwangerschap een opfriscursus? Dan is een privé zwangerschapscursus op maat de oplossing voor jou. De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten waarvan bij voorkeur, minimaal 1 met partner. Deze bijeenkomsten kunnen naar eigen wens en behoefte worden ingevuld. De eerste stap is natuurlijk het bepalen wat jouw specifieke behoeften zijn.

  • Privé cursus Positief Bevallen

Voor meer informatie of aanmelden: Geboortebegeleiding Westland

Heb je geen tijd voor een cursus buiten de deur of voelt het prettiger om het vanaf je eigen bank te doen? Er bestaan online zwangerschapscursussen voor aanstaande moeders en partners die zich goed willen voorbereiden op de zwangerschap en de bevalling.

Zwangerschapsyoga

Denk je bij yoga snel aan “zweverig” en wil je niet vast zitten aan een cursus, dan ben je bij Double You aan het goede adres. Wendy zorgt voor pittige en toch ontspannen lessen. Je kunt zelf bepalen wanneer en hoe vaak je gaat. Naast de yoga is er ook ruimte voor theorie, onder het genot van een kop thee, bespreekt Wendy per week een fase van de bevalling.
Locatie: TIM fysio, Veilingweg 16A in de Lier, de lessen zijn op woensdagavond van 17.00 – 18.15 en 20.00 – 21.15. Losse les €16,00, 5 lessenkaart €75,00, 10 lessenkaart €135,00. Aanmelden kan via de app Eversports.

De lessen van Do-In yoga Westland worden gegeven in het Gezondheidscentrum Dijkweg, Dijkweg 127, 2675 AC Honselersdijk. Woensdag en donderdag om 19.15 uur, losse les €15,00, 5 lessen kaart €60,00 en 10 lessen kaart €110,00. Voor meer informatie en aanmelden kijk op de website van Mama-Ja.

Bijna elke maand start een nieuwe cursus. Je kunt aan de cursus starten vanaf het moment dat je ongeveer 22 a 26 weken zwanger bent. Yogastudio Westland is gelegen aan Hyacinthstraat 24a, 2691LH ’s-Gravenzande. De cursus zijn op maandag- of donderdagavond om 19.00 uur. De kosten voor 10 lessen zijn €165,00. Voor meer informatie en aanmelden kijk op de website van YogaWestland.

Fitness

La Vie Linda zit in het gebouw van Fysio Herwerden aan de Naaldwijkseweg 83, 2691 RC ’s-Gravenzande. Om in aanmerking te komen voor de cursus ben je tussen de 24-28 weken zwanger. De cursus wordt gegeven op de maandagavond, voorgym: 9 lessen van 19.00 – 20.15 uur en nagym: 6 lessen van 20.15 – 21.15 uur. Voor deze 15 lessen inclusief intakegesprek betaal je €200,-. Er zijn zorgverzekeraars die hier een deel van vergoeden! Voor meer informatie of aanmelden kijk op de website van LavieLinda.

De Double You ZwangerFit cursus is dé perfecte combinatie voor jou! Deze cursus bestaat uit 9 lessen tijdens de zwangerschap en 6 lessen na de bevalling. Vrouwen die sporten tijdens de zwangerschap hebben minder last van zwangerschapskwaaltjes, houden hun gewichtstoename beperkt en starten fysiek en mentaal sterk aan de bevalling. Dit heeft ook een positieve invloed op hun herstel. Het terugwinnen van de connectie met je core en bekkenbodem, het terughalen van de juiste ademhaling en het ontwikkelen van een sterk lichaam is ook in de periode na 6 weken postpartum erg belangrijk. In de 6 lessen na de bevalling leer ik je veilig bewegen, de connectie en ademhaling terug te krijgen en kracht op te bouwen.
Double You ZwangerFit 11:00-12:00
Double You ZwangerFit postnataal 10:00-11:00
Lokatie: TIM fysio, Veilingweg 16A, 2678 LN de Lier.
Aanmelden kan via Eversports.

Het PowerMama programma is voor vrouwen die zwanger zijn, recent zijn bevallen en voor vrouwen die tot twee jaar na de bevalling het sporten willen oppakken. Bij een vaginale bevalling zonder complicaties kun je in principe na 6 weken al beginnen met sporten. Bij een keizersnede is dit meestal 8 tot 10 weken. Vrouwen die al enige tijd sporten, maar klachten ervaren aan buik, rug, bekken of bekkenbodem, zijn ook welkom om mee te doen.
Start meerdere malen per jaar met een nieuwe cursus. Mail naar info@samsamfit.nl voor meer info over de startdata. De trainingen worden gegeven bij SAMSAMfit, zekkenweg 57 in Hoek van Holland.

Voor meer informatie of aanmelden www.samsamfit.nl

Oefentherapie de Hoek biedt twee cursussen aan, één die je volgt tijdens je zwangerschap (ZwangerTotaal), en één die je volgt na je bevalling (TotaalVitaal). Word je liever individueel begeleid (Zwanger 1 op 1)? Geef dat dan aan bij je aanmelding.

ParaMedischCentrum Hoek van Holland, Prins Hendrikstraat 224 a, 3151 AW Hoek van Holland.

Zwanger Totaal: De cursus bestaat uit 8 lessen van 1 uur. Kosten voor deze cursus zijn: 165,00

Vitaal Totaal: De cursus bestaat uit 6 lessen van 1 uur. Kosten voor deze cursus zijn: €125,00

Voor meer informatie of aanmelden kijk op de site van ZwangerTotaal.